Natuurlijke methoden om slakken uit uw tuin te weren

Slakken kunnen een ware plaag zijn in uw tuin, vooral tijdens vochtige perioden. In deze blog delen we enkele effectieve en natuurvriendelijke methoden om slakken te bestrijden, zodat uw planten gezond en onbeschadigd blijven.

1. Barrières creëren
Gebruik natuurlijke materialen zoals eierschalen, scherp zand, of koffiedik om een barrière rond uw planten te maken. Slakken houden niet van deze ruwe materialen en zullen ze vermijden.

2. Natuurlijke vijanden aantrekken
Bevorder de aanwezigheid van natuurlijke vijanden zoals egels, vogels, en kikkers. Deze dieren zijn natuurlijke predatoren van slakken. Overweeg om een vijver aan te leggen of nestkastjes op te hangen om ze aan te trekken.

3. Vochtigheid beheersen
Slakken houden van vochtige omgevingen. Door de tuin minder aantrekkelijk te maken, bijvoorbeeld door mulchen te vermijden en water te geven in de ochtend zodat de aarde overdag kan drogen, vermindert u hun leefgebied.

4. Biervallen
Hoewel minder diervriendelijk, kan een bierval effectief zijn. Plaats een schaaltje bier in de grond; de geur trekt slakken aan, die erin vallen en verdrinken.

5. Handmatig verzamelen
Als u de tijd heeft, kunt u slakken ook handmatig verzamelen na een regenbui of in de avond. Verzamel ze en verplaats ze naar een plek ver van uw tuin.

Met deze tips kunt u slakken op een natuurlijke manier uit uw tuin weren, zodat uw planten kunnen groeien zonder hinder van deze ongewenste gasten!

Neem contact met ons op Offerte aanvragen
Voorjaarsbeurt voor uw tuin: Tijd voor een frisse start!

Voorjaarsbeurt voor uw tuin: Tijd voor een frisse start!

De lente is de perfecte tijd om uw tuin een grondige voorjaarsbeurt te geven. Na de winterperiode kan uw tuin wel wat extra aandacht gebruiken om weer volop te bloeien en te groeien. In deze blog geven we u praktische tips en adviezen voor een succesvolle voorjaarsbeurt.

Lees verder
Gazon onderhoud voor een prachtig grasveld

Gazon onderhoud voor een prachtig grasveld

Een groen gazon is de droom van elke tuinliefhebber. Het zachte tapijt van gras brengt niet alleen schoonheid in je tuin, maar biedt ook talloze voordelen voor jou en de natuur om je heen. In dit blogbericht ontdek je waarom gras onderhoud zo belangrijk is en hoe je met een slim onderhoudsschema een weelderig groen gazon kunt behouden.

Lees verder
Op een biologische manier mieren weren

Op een biologische manier mieren weren

De mieren beleven hoogtijdagen in juli. Overal zijn ze nu actief. Ook op het terras of misschien zelfs binnen. Sprays, poeders en lokdoosjes werken maar tijdelijk. Bovendien worden lokdoosjes nog wel eens genegeerd door de mieren.

Lees verder

Tuininspiratie

Op zoek naar tuininspiratie? Wij hebben onze mooiste tuinen voor u op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we een fotopagina met albums van diverse tuintoepassingen.

Bekijk album

We helpen u graag met het realiseren van uw droomtuin.

Neem gerust, uiteraard geheel vrijblijvend, contact met ons op.

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid staat bij ons voorrop. Benieuwd naar de ervaringen? Bekijk hier de recensies van onze klanten.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven