MENU

Op een biologische manier mieren weren

De mieren beleven hoogtijdagen in juli. Overal zijn ze nu actief. Ook op het terras of misschien zelfs binnen. Sprays, poeders en lokdoosjes werken maar tijdelijk. Bovendien worden lokdoosjes nog wel eens genegeerd door de mieren. Heeft u er al eens aan gedacht om planten op het terras zetten die een geur verspreiden waar de mieren een hekel aan hebben? Deze hebben een langduriger werking, en ze lopen er wat minder makkelijk omheen.

De gewone inheemse zwarte en rode mieren komen normaal gesproken niet in huis. Als ze daar toch rondwandelen, dan hebben ze daar een voedselbron ontdekt. Als de voedselbron verdwijnt, zijn de mieren meestal ook snel weer weg. 

Buiten, op bijvoorbeeld het terras, kunnen mieren geweerd worden met planten waar mieren een hekel aan hebben: zoals lavendel (Lavandula), tomaat, afrikaantjes (Tagetes), boerenwormkruid (Tanacetum vulgare), wilde munt (Mentha pulegium), wijnruit (Ruta graveolens), rozemarijn (Rosmarinus), marjolein (), kruizemunt (Mentha crispa), lavas of maggiplant (Levisticum officinalis), absinth (Artemisia absinthium), brandnetel of enkelbloemige goudsbloem.

Neem contact met ons op Offerte aanvragen
Maaien en sproeien bij droog weer

Maaien en sproeien bij droog weer

Bij langdurige droogte gaat het gras minder snel groeien. Het hoeft dus minder vaak gemaaid te worden. Over het algemeen moet het gazon regelmatig, maar niet te kort, gemaaid worden.

Lees verder
Hoe krijg je een gezonde bodem?

Hoe krijg je een gezonde bodem?

De bodem is het belangrijkste onderdeel van je tuin, maar krijgt vaak onterecht de minste aandacht. Zonder een gezonde bodem is er geen opbrengst aan groenten, kruiden en mooie groeiende sierplanten.

Lees verder

Tuininspiratie

Op zoek naar tuininspiratie? Wij hebben onze mooiste tuinen voor u op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we een fotopagina met albums van diverse tuintoepassingen.

Bekijk album

We helpen u graag met het realiseren van uw droomtuin.

Neem gerust, uiteraard geheel vrijblijvend, contact met ons op.

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid staat bij ons voorrop. Benieuwd naar de ervaringen? Bekijk hier de recensies van onze klanten.

Lees verder