MENU

Maaien en sproeien bij droog weer

Bij langdurige droogte gaat het gras minder snel groeien. Het hoeft dus minder vaak gemaaid te worden. Over het algemeen moet het gazon regelmatig, maar niet te kort, gemaaid worden. Afhankelijk van de grassoorten in het gazon ligt de maaihoogte tussen de 3,5 cm (voorjaar) en 5 cm lengte. Sommige grasmengsels verdragen een kortere maailengte, bijvoorbeeld tussen de 2,5 en 4 cm. De messen van de maaier moeten scherp zijn, om rafelige randen of zelfs het uittrekken van de grasplanten te voorkomen.

De maaifrequentie is afhankelijk van de groeisnelheid van het gras, en ligt meestal tussen de 1x of 2x per week. Wordt er minder dan 2x per week gemaaid dan kan het maaisel beter afgeruimd worden om vervilting van de grasmat en verstikking van het gras te voorkomen.

Om het gazon mooi te houden is het aan te raden om milieubewust te sproeien in de ochtend of de avond. Net als andere planten kan gras verbranden als er bij zonnig weer overdag gesproeid wordt. De waterdruppels werken als een vergrootglas, en kunnen brandvlekken veroorzaken.

Neem contact met ons op Offerte aanvragen
Gazon onderhoud voor een prachtig grasveld

Gazon onderhoud voor een prachtig grasveld

Een groen gazon is de droom van elke tuinliefhebber. Het zachte tapijt van gras brengt niet alleen schoonheid in je tuin, maar biedt ook talloze voordelen voor jou en de natuur om je heen. In dit blogbericht ontdek je waarom gras onderhoud zo belangrijk is en hoe je met een slim onderhoudsschema een weelderig groen gazon kunt behouden.

Lees verder
Op een biologische manier mieren weren

Op een biologische manier mieren weren

De mieren beleven hoogtijdagen in juli. Overal zijn ze nu actief. Ook op het terras of misschien zelfs binnen. Sprays, poeders en lokdoosjes werken maar tijdelijk. Bovendien worden lokdoosjes nog wel eens genegeerd door de mieren.

Lees verder
Hoe krijg je een gezonde bodem?

Hoe krijg je een gezonde bodem?

De bodem is het belangrijkste onderdeel van je tuin, maar krijgt vaak onterecht de minste aandacht. Zonder een gezonde bodem is er geen opbrengst aan groenten, kruiden en mooie groeiende sierplanten.

Lees verder

Tuininspiratie

Op zoek naar tuininspiratie? Wij hebben onze mooiste tuinen voor u op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we een fotopagina met albums van diverse tuintoepassingen.

Bekijk album

We helpen u graag met het realiseren van uw droomtuin.

Neem gerust, uiteraard geheel vrijblijvend, contact met ons op.

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid staat bij ons voorrop. Benieuwd naar de ervaringen? Bekijk hier de recensies van onze klanten.

Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven